torsdag 30. juni 2011

Det blomstrer :)

 

IMG_3770

Det blomstrer i hagen, rosene kommer en og to hver dag nå, peonene står fint, og dagene nytes!

IMG_3743

Det er noe av gleden med å ha en hage, at den forsyner huset med godlukt og vakre blikkfang hele sommersesongen. Jeg plukker gjerne inn, og her er det Peonen Sara Bernhard som har fått selskap av noen skjærsminkvister, og står i en kanne jeg fant på bruktbutikken.

IMG_3658

Ute i hagen er det ikke bare vi som trives på denne tiden av året. Hønsene  liker seg også. Jeg lar de gå ute stort sett hele dagen, og det er koselig å se dem spankulere rundt og lete etter godsaker.

IMG_3595 

Albarosen Maiden Blush, står vakkert nå. Hun dufter fantastisk, og må nytes disse korte ukene blomstringen varer. For når vi er kommet midt i juli er festen over for denne gang, og man må vente et helt år på å se henne igjen. 

IMG_3594

Hun står sammen med andre sommerblomstrende roser, og de er i begynnelsen av blomstringen alle sammen.

IMG_3599

Blandt annet denne herremannen. Gallicarosen Cardinal Richelieu. Fargen blir jeg ikke helt venner med selvom den er fin på sin måte. Tror det er at den er litt “skitten” i valøren. Og noe særlig til roseduft synes jeg heller  ikke han har, det er mer en eim av insektsmiddel(!). Jeg trodde han var frosset bort i vinter, og var egentlig ikke så lei meg for det, men så kom han til hektene og det var ganske hyggelig å se ham igjen allikevel :)

IMG_3586

Suaveolens, nok en alba, er en av rosene i denne samplantingen. Denne blir stor, så stor at jeg misstenker at den egentlig burde få stå helt for seg selv… Men nå står den her og jeg får heller bruke saksen om den blir for dominerende. Den dufter herlig.

IMG_3589

Jeg blir mer og mer glad i de enkle rosene, selvom det nok alltid vil være de fylte som står mitt hjerte nærmest. Men de har en egen sjarm og skjønnhet som jeg er glad for at jeg har oppdaget.

IMG_3610IMG_3609

Celestial er vakker. Også hun en alba. Halv.fylt, nydelig duft og uimotståelige knopper. Den har det vakreste grågrønne bladverk, og er helt perfekt på alle måter. Sunn og frisk, rik blomstring og pålitelig. Skulle gjerne hatt den i blomst hele sommeren, men man får nyte den mens den står. Hagen hadde ikke vært den samme uten.

IMG_3572

Denne peonen vet jeg ikke navnet på, men den er vakker, dufter herlig og har flyttet med meg fra min gamle hage. Den står flott, og har ikke tatt skade av flyttingen. Den får avslutte her i dag. Mer roseblomstring blir det framover, bare til advarsel :)

Takk for at du tittet innom :)

15 kommentarer:

 1. Hej Margrethe!
  Fint att du är tillbaka på bloggen:)
  Vår bästa tid är nu då rosorna blommar.
  Mycket fint hos dig och lite tidigare än här.
  Kram

  SvarSlett
 2. Hei på deg! Så mange vakre roser du har! Du får nyte de mens du kan, snart er høsten her.. Huffamei, det må vi ikke tenke på nå!:)

  Hyggelig å se innlegg fra deg igjen! Klem Nina

  SvarSlett
 3. Heisann
  Kjekt å se et innlegg hos deg igjen!
  Så mye vakkert i hagen din.....fantastiske roser har du!
  her er de også begynt å blomstre men med mye regn i det siste får man ikke helt gleden av de!
  Hønene lever det gode liv hos deg skjønner jeg :o)
  Ønsker deg fine sommerdager Margrethe :o)

  SvarSlett
 4. Nydelege blomster☺
  Peonar er verdens finaste☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 5. Så mange flotte roser du har! Mine ser ikke slik ut så det er tydelig at dette kan du!

  SvarSlett
 6. Kjekt å se et innlegg fra deg igjen ♥ Nydelige bilder fra hagen din ♥ Hos oss har det regnet fryktelig mye siste tiden, ikke så bra for hagen, det meste blir flatt...Vi håper på bedre tider og i mellomtiden koser vi oss på Svalbard. Hjemme har det kommet nye kyllinger som vi gleder oss til å se :-)
  Kjekt med hage og frittgående høns, ikke sant :-)

  Ønsker deg en fiiin helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 7. Nydelige bilder Margrethe... og bare å gå rundt å nyte synet og duften må være balsam for sjela,,
  Hyggelig å se innlegg fra deg igjen,..håper alt er bra med den lille


  God helg
  klem Kerstin

  SvarSlett
 8. Så mye fint du har i hagen din;) Skjønner jeg må skaffe meg noen albaroser- plantet maidens blush der vi bodde før- og på grava til lillebror. Så har jeg oppdaget at også hadde en alba til- maxima- så nå må jeg prøve å få tak i den her også..vi har et bra gartneri i nærheten her- men de har mest rhododendron. Det var ingen roser her fra før-til nå har jeg plantet hurdalsrosa, golden celebreation, lady emma hamilton?, new dawn,brother cadfadel og j.cartier- den hadde jeg der vi bodde før- og den er nydelig- blir ikke så høy- men blomstene lukter såå godt- og den remonterer- blomstret så sent som i oktober husker jeg...nå venter jeg på at to av austinrosene skal springe ut- skikkelig spennende;) Takk for tips om saraha bernard- skal se etter den neste gang jeg er på gartneriet- kanskje i morgen;)Natti natt;)

  SvarSlett
 9. Heisann, så koselig å se innlegg fradeg igjen!
  Utrolige mye fine roser du har- imponert!
  Ha ei fortsatt fin helg
  Klem

  SvarSlett
 10. det er så utrolig kjekt å ha deg tilbake her i bloggverden:) liker så godt å se bilder fra din vakre hage og hjem, ser riktig ¨så koselig ut med høner som tripper på gresset og flotte roser og pioner. ønsker deg en riktig fin kommende uke. klem monica

  SvarSlett
 11. Rigtig flot du har, men nogle flotte billeder.
  Ha´en god week-end.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
 12. thank you so much. fosbobetr good Archive

  SvarSlett
 13. I love your artwork and follow you pots this very minute!
  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlett
 14. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  SvarSlett