mandag 31. august 2009

Ut i min hage… og “Neste år”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag var dagen for å kaste margerittene i komposten, regnet har herjet med dem, og det var ikke så mye mer å samle på… Litt vemodig da, for margeritter er på mange måter blitt min sommerblomst framfor noen. Og nå skal kurven fylles med lyng som bærer bud om høst.
Noen få blomster var det igjen som sto der i all sin prakt til tross for regnet, de ble tatt inn og satt i en vase jeg fikk med meg hjem fra auksjon på lørdag.

Ute i hagen er det sørgelige tilstander for tiden. Været står for noe av elendigheten, men vi har ikke hatt det store overskuddet til hage de siste helgene, og når man jobber fullt i uken så begrenser det seg hva som blir gjort.

 

DSCI6734

 

 

Denne valmuen er blitt våt i “håret” :) De kom sent men godt, og maken til flotte blomster, da! Blir så imponert over alt det vakre som vokser og blomstrer… Jeg fikk med meg noen slike fra Mete i Vågsbygd Hagegale, og ante ikke hva for noe fint jeg hadde med meg hjem før jeg så denne skjønnheten springe ut. Hva jeg har gjort galt som ikke har fått blomster på de før i august/september vet jeg ikke, men jeg skal i alle fall nyte dem så lenge de står, og jeg håper de setter mange frø, for disse skulle jeg gjerne hatt til neste år også!

 

DSCI6737

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rosen Astrid Lindgren står vakkert enda. Hun tåler regn ganske godt, men er litt nedbøyd etter de mange regnskurene som har kommet i det siste. Denne rosen har så langt vært svært sunn her hos meg, og den blomstrer rikelig og vokst godt til tross for at det er første året i hagen for den, som med så mye annet her hos meg.

 

DSCI6738

 

 

Og slik ser min kjære Redoute ut etter regnet… Leit, men det er nå en gang litt av livet med roser, skuffelser og gleder om hverandre, men hun er ikke av de sarteste og tåler en del, men i dag har hun altså fått nok av det våte!
Dette er min absolutte favoritt. Og selvom hun kan bli litt tufs i regnvær ville jeg ikke unnvært henne :)

 

DSCI6742

 

Winchester Catedral er samme rose som Redoute på alle måter, det eneste som skiller dem er fargen. Også denne er litt preget av regnet, men den står inntil en vegg og er dermed litt mer skjermet. Jeg synes knoppene på denne har noen fantastiske sjateringer.

 

DSCI6739

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rosa Jasmina… Jeg har vist henne mange ganger før, men for en blomstring :) Det har ikke vært opphold i blomstringen siden hun startet. regnsterk er hun også, og er som Redoute plassert i et frittstående bed i plenen, så ingen le fra vegger eller gjerder har holdt regnet unna henne. Jeg ser for meg hun blir et syn når hun får et par år til å vokse på.

 

DSCI6741

 

 

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen :) Leonardo da Vinci er rosen for regnsommere! Den blir ikke stor, den er ikke av de yndigste,  men den er virkelig en pålitelig sak.

Av andre roser som blomstrer nå er det kun Mary Rose, fürlingduft og Stanwell Perpetual. Men flere står overstrødd med knopper, bla The Pilgrim, Rose de Recht, Herritage, Coral Dawn og Magna Carta. Gleder meg til de pryder hagen med vakre blomster, og håper vi får en fin høst der de får vise seg i all sin prakt uten at regnet ødelegger blomstene.

Utfordring

 

Så har jeg tatt imot en liten utfordring fra de hagegale. Den lyder slik:

Kanskje litt tidlig, men jeg utfordrer de av medlemmene våre som har lyst til å lage innlegg på bloggene sine med innledende tittel "Neste år..."
For jeg er helt sikker på at Neste år, da skal det bli sving på sakene! Tror dere ikke? Jeg har i alle fall ting jeg skal forbedre, og ting jeg virkelig IKKE gidder å kaste bort flere kalorier på...

Neste år…

Til neste år skal jeg lage flere rosebed…
Jeg skal definitivt så litt sommerblomster selv…
Og muligens lage en liten grønnskashage?
Og jeg skal så erteblomster tidligere enn i år… det tenker jeg forresten hvert år :)
Jeg skal nok male et par husvegger, og før det må de skrapes. Det regner jeg med min bedre halvdel tar seg av :)
I tillegg må hagemøblene få en liten runde med malekostet.
Drømmer om et drivhus…Men til neste år blir det neppe.
I år har vi (kremt, mest min kjære) hatt mye jobb med hønsehus og innhegning, det er jeg glad vi slipper til neste år!
Hva jeg ikke skal til neste år? Tja, det må bli å ha så mange prosjekter i ferien at vi kan trenge en ukes ferie å slappe av på etter at ferien er over :)

 

DSCI6744

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

34 kommentarer:

 1. Nydelige blomsterbilder - i regn. Nå går jeg rett ut og klipper av de margerittenen som fremdeles lever, det begynner å pjuskete overalt nå. Så mye regn!
  Hilsen Marits pust i bakken .o)

  SvarSlett
 2. Att planera inför nästa sommar är lite grann som att ha sommar året runt. Vilket fint kök du har.

  SvarSlett
 3. Det er trist med alt regnet som ødelegger hagen, men det var jo flere lyspunkt her:) Så lenge vannet ikke gjør slik at blomstrene råtner, så syns jeg ofte at de er enda vakrere med dråper...:) Mange planer for neste år du også ser jeg...det har jeg også;)

  SvarSlett
 4. Jeg liker tanken på "Neste år"! Det er snø og kaldt, så er det jo delig å sitte inne i varmen og drømme om alt som skal bli når det bare blir varmt og grønt igjen!!! Vi skal legge litt stein i hagen og kanskje ordne dam....og da trengs det jo noen nye planter....drømme drømme!
  Kjempe fin vase forresten!!!
  klem fra Lunalu

  SvarSlett
 5. Ja nå har de stakkars blomstene fått seg noen skikkelige regnskyll...godt at det er noen som fortsatt blomstrer:) Fine bilder fra rosene dine.

  Kjekt med drømmer om neste år, en god plan må vi ha! Klem

  SvarSlett
 6. Det merkes vel at sommeren er på hell, spesielt på blomster og planter kanskje.. Alikevel syntes jeg bildene var var vakre jeg da! Håper du har hatt en deilig helg, Margrethe.. Klem til deg

  SvarSlett
 7. Hei,Margrethe.Blomstene dine er vakre enda. Skulle ønske jeg var like flink som deg i hagen. Kanskje det burde bli min plan for "neste år"; å bli litt flinkere med hagen? Godt å ha noen planer,arbeidsledige blir vi neppe.Klem

  SvarSlett
 8. Å så mange herlighetar du har i hagen!
  Her i huset er det mykje igjen i sjølve bygningen så hagen må vente... lite vi har der ute med blomme på desverre ;-)

  SvarSlett
 9. Nydelige roser du har ..fint at du deler info om de.. Jeg har Astrid Lindgren og den strår selv i de verste regn skyllene..og det har det vært mange av denne sommeren..

  Gode planer for neste år er lurt..
  Ønsker deg en fin tirsdag.
  klem Kerstin

  SvarSlett
 10. Så utrolig mange flotte roser du har, synd vi ikke får nyte dem skikkelig nå når regnet pisker ned...må ut og plukke litt inn tror jeg, ingen vits at de står ute der ingen ser dem...her pisker vinden også, så de står ikke lenge når de først kommer....

  SvarSlett
 11. Bare sorgen i hagen vår og,kanskje mest min feil??? Alltid mest ivrig på forsommeren jeg..
  Du vil ikke tro hvor mye rart folk lirer av seg...en sa til og med "du som er så glad i noa noa klær, må da være lei deg for at du ikke har en datter du kunne kjøpt klær til der"
  Eller "neimen stakkar,ble det bare gutter på deg da..?"
  Kjempesynd på meg visst, som har tre flotte friske gutter...sikkert kjempegøy å ha begge kjønn,poenget er vel at de fleste vil ha akkurat de barne en har fått!! Er overlykkelig over å kunne få barn jeg..
  stor klem

  SvarSlett
 12. Skikkelig kul valmue :-)

  Selv "regnsterke" roser (som Clair Rennaisance) blir jo brune i det evinnelige regnværet :-( Jasmina kjenner jeg ikke til, må sjekke nærmere...

  Redoute er lekker uansett! Har også den første gang i år. Vokser pent gjør den og.

  Neste år har jeg bestemt at det skal bli bedre sommervær!

  SvarSlett
 13. Här har vi haft vackert sommarväder en längre tid faktiskt...idag 25 grader och sol, inte kan man tro att det är september, fint fick du i alla falla utav de sista margiterna, hoppas du har det gott, klem VIOLA

  SvarSlett
 14. Jeg synes hagen din ser alltid nydelig ut tross alt regnvær!
  Jeg kommer nok til å spør deg om litt råd når våren kommer:)

  Ha en finfin kveld!
  Klem Julie

  SvarSlett
 15. Det er herlig, herlig, herlig å se at rosene blomstrer ennå - til tross for regnet og vinden:)
  Her er det også mange på gang, blant annet har Gerbe rose kommet med mange nye knopper og blomster!

  SvarSlett
 16. Hei hei
  Herlig med planer å se frem til. Planlegger litt løkblomster til våren jeg men jeg må bare huske å sette dem nå i høst slik de dukker opp som fine vårtegn i April.
  Takk for titten. Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 17. Hei!!
  Nydelig denne valmuen!!
  Planer har jeg i tonnevis, ligner mye på dine ser jeg:))
  Håper bare de går i oppfyllelse...
  Ha en fin kveld,klem:)

  SvarSlett
 18. jeg elsker roser! Du hadde mange nydelige.Mine er avblomstret her, men jeg har heldigvis tatt masse bilder både her hjemme og på hytta...

  Ønsker deg en fin uke

  SvarSlett
 19. Godmorgon
  Jag är påväg till jobbet,.
  Vad kul att du också tycker om rosen Astrid Lindged. Många fina bilder på din blogg kommer tilbaka öch läser mer.
  Ha en bra dag.
  Annika

  SvarSlett
 20. Hei! så mye flott som vokser i hagen din. Synd med regnet som ødelegger, her har det samme skjedd. Så må nok gå til innkjøp av høstpryden Erica.

  Roser er så nydelige, og så mange sorter det finnes. Jeg Gleder/gruer meg til å må pugge alle de latinske navnene. (Jeg går blomsterdekoratør)
  Men til slutt må de vell sitte...hm?

  Ha en nydelig dag!
  Klem fra Lykkehjem

  SvarSlett
 21. Så flotte blomsterbilder,trass regnet. Fint med planer, så man har noe å se frem til. Jeg er ikke alltid like flink til å gjennomføre, men i høst SKAL jeg iallefall få plantet masse løker.

  Ha en fin dag videre :)

  SvarSlett
 22. Jeg er imponert over alt som vokser og gror hos deg på tross av både vær og vind.....Fortsatt flotte roser og en aldeles herlig valmue!! Kjenner meg godt igjen i disse "neste år" prosjektene:o) Sitter og smiler og synes det er godt å ikke være alene om planer som blir reneste føljetongen....he,he.
  Ha en fin kveld, da!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 23. Det er vått hos deg også ser jeg ;)
  Nydelige blomster, i en svært så tander farge :D

  SvarSlett
 24. Takk for besøket :)
  Så nydelige roser du har i hagen din <3
  Ønsker meg flere i min hage..
  Gleder meg til å se funnene dine fra auksjonen!
  Før/etter bilder er så spennende.
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 25. Heisann!
  Hagen er jo bare lekker, selv med litt vann "i håret";)

  Hos meg regner det også som bare pokker, så i morgen skal jeg ut å hente en del av plantene inn. Håper er å få de til å overleve vinteren...

  Joda, nu skal du høre: Plutselig kom jeg over en bitteliten butikk som selger jeannne d`arc living her i byen. Jeg holdt jo på å svime... Så det ble en lykkelig dag for meg i dag gitt;)

  Jo så var det det med bilde: Jeg jobber ikke med wella, men vi har ei nettside som snart skal opp og det hadde kansje vært kult å hatt de der:)

  Nå er det snart natta på meg, har vært en laaaaang dag med både jobb og mage-shau...æsj altså! Nå håper jeg tilstanden min er MYE bedre til i morra. Både jeg og sønnen tilbringer mye tid på do om dagen kan man si...
  Nei nok om det!

  ha en super kveld!
  Klem fra Chatrine:)

  SvarSlett
 26. Hei
  Så flott blogg du har, her kommer jeg på besøk igjen. Jeg elsker roser, men er ingen dreven hageekspert ennå... men det kommer vel
  Syns du har noen fantastiske roser, og kjekt at du skriver navnene på dem - jeg har sååååå mye å lære :o)
  Masse fine bilder av både hus og hage.
  Ønkser deg en riktig fin uke
  Klem fra Mette

  SvarSlett
 27. Hei, Margrethe! Takk for hyggelig hilsen:) Huff! Nesten litt trist å se dine vakre blomster henge med hodet ... ingen tvil om at høsten har kommet nå, nei! Men regntunge blomster var vakre på sin måte ...

  Ha en strålende torsdag, Margrethe!

  Klem Anette:)

  SvarSlett
 28. Takk for hyggelig besøk. Syns jeg ikke kunne servere kaffe.....
  En vakker blogg du har, og mange fine bilder fra hagen. Jeg kommer gjerne tilbake hit :o)
  Sender deg vakre tanker for dagen i dag.'

  Klem fra K@ri*

  SvarSlett
 29. Rosene var ennå fine, men synd med været. Fin blogg du har;-))

  SvarSlett
 30. Mange nydelige roser hos deg selv om det har regnet....og denne valmuen var skjønn!!
  Ligner på en peon!!
  Ser du har liste på neste års prosjekt:o)
  Har notert litt av det jeg vil så....og ellers gjennomføre planer som ikke ble gjennomført denne sommeren!!

  ha en fin kveld......og takk for hilsen hos meg:o)

  SvarSlett
 31. Så nydelige valmuen er. har ikke sett maken.
  Astrid lindgren har jeg også,men den er ferdig blomstret nå.

  Så mange planer du har for hagen neste år.
  jeg har så mye planer at jeg skulle ønske det var vår og ikke høst.
  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 32. Da er jeg hjemme igjen, etter to herlige ferieuker på Samos. Har hatt det helt fantastisk, og dagene har gått så alt for fort. Jeg reiste fra 40 grader, og det ble litt av et sjokk å komme hjem til regn og 12 grader... :-(

  I kveld har jeg den store besøksrunden, og prøver å få titte innom så mange som mulig... Tar tid, for dere har jo vært så flinke, og postet så masse flotte innlegg... :o) Nydelige blomsterbilder hos deg!!

  Ønsker deg en fin fredag, og en herlig kommende helg!

  Klemmer fra Hildegunn

  SvarSlett
 33. Du har jo masse flott i hagen din enda,her er det heller et trist syn.God helg,vi håper på litt sol.

  SvarSlett
 34. Stakkars roser og valmue...de har virkelig fått en dusj.
  Koselig med prestekrager på kjøkkenbordet.
  God helg til deg.
  Klem...Ellen

  SvarSlett