lørdag 9. mai 2009

Vårt nye kjøkken

Kjøkkenet er husets hjerte, sies det. Det var liten tvil om at dersom vi skulle kjøpe dette huset, var nytt kjøkken noe som måtte på plass. Vi hadde ikke noe høyt kjøkkenbusjett, og hadde satt av en sum som vi ikke kunne gå over. Vi havnet rett under grensen, takket være god hjelp fra onkel med rabatter på lur, og søte små spiseriskuffer i innflyttingsgave fra mor, og fedre som hjelper til med montering.
For oss var det et must å få plass til langbordet som er arvegods, så et soverom måtte vike plassen for at vi skulle få oppfylt det ønsket. Rommet er ikke så stort, ca 13 kvadrat men det rommer det vi trenger på et kjøkken og er blitt akkurat som vi hadde forestilt oss. Veggene var panelt, de trengte bare litt ny farge. Siden kjøkkeninnredningen er malt i "gustaviansk grå", fikk veggene samme farge. Taket var i utgangspunktet okergult og lasert. Det har fått ny panel og er blitt hvitt.
Takbjelkene sto litt i vegen for innredningen, så det var et lite puslespill å få alt på plass, i tillegg til at alt av vegger, tak og gulv er skjevt.
Det skiller ca 12 cm i takhøyde fra den ene til den andre veggen, så min kjære mann har hatt litt av en jobb med å få satt opp skapene med god hjelp fra far og svigerfar.
Kiler er en bra ting :), og åpne hyller med utskjært plass til bjelken, og smale skapdører som ikke tar borti, var det som ble løsningen her hos oss.

Vi synes kjøkkenet står godt til husets stil, selvom hvitevarer i stål forteller oss at vi bor i 2009 og ikke i 1700 :)
Over er det noen bilder av prosessen, under er det ferdige kjøkkenet, som fortsatt ikke er heeelt ferdig. Det var det med lister, da...5 kommentarer:

 1. Det blei fint du! Liker så godt panel og lyse farger. Kjøkkenet her er mørk som en grav og litt for lite, men vi har da panel om ikke annet ;) En gang i framtiden vil jeg også male!

  Ser ut som du har gode kjøkkenglass også. Lyst og trivellig :) Schnasen lyskrone :)

  SvarSlett
 2. Åh det ble jo kjempefint!!! Guri malla.

  SvarSlett
 3. Skal snart ha nytt kjøkken, Takk for inspirasjon!:)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Kjempeflott kjøkken!
  Hvor har du kjøpt den lyskronen? Dyr?
  Den var lekker:-)
  Klem J.

  SvarSlett