søndag 10. mai 2009

Hønsetur til Bygland

I dag har vi vært på tur til Bygland, og besøkt Kjersti i Agder fjørfeklubb. Og jeg fikk ikke mindre lyst på høner etter den turen :) Utrolig kjekt å se, og så mange flotte fugler som det var der! Barna falt helt for de nyklekkede kyllingene og skulle gjerne hatt med seg noen hjem i dag, uten at det var noe tema. Etter besøket føler jeg at jeg har kommet et langt stykke nærmere å velge hønserase(r), og fått mange gode råd fra en erfaren hønseeier. Så nå skal jeg ut på hønse"jakt" :)
Foruten å kikke på hønene fikk vi en titt på påfugler, kalkuner, hest og hund. Takk til Kjersti for omvisningen, og for mange gode råd!


1 kommentar:

  1. Det så ut til å være en fin tur og omvisning. Så fine høner og fin kontakt mellom gutten og hesten. De så ut til å kose seg. Det er jo også fint og trygt å vite hvor maten vi spiser kommer i fra.
    Så ett program på TV i går om ett firma som sprer rundt seg med genmodifisert frø mm. Det skremmende er at de har stor makt og monopol store deler av verden. Barna som måtte gå gjennom disse områdene hadde store sår og utslett over store deler av kroppen pga sprøyting. Disse produktene ble solgt med lovnad om at de ikke skulle behøve sprøyting, derfor fikk de mange til å bruke det. Det stemte ikke. Skremmende.Ferdige produkter blir sendt til Europa. Det er da man for lyst til å dyrke maten sin selv. Vi er heldige som foreløpig har ett valg.

    SvarSlett