torsdag 30. april 2009

Mika, min vakre franske bulldog :)

Her er Mika, min vakre franske bulldog som kom til oss i februar i fjor. Da var hun litt over 7 mnd. og kom fra Ungaren, der hun hadde bodd hos oppdretter Rita i påvente av at alt med vaksinasjoner og blodprøver skulle være i orden.
Hun var ikke helt renslig da hun kom, og litt engstelig og utrygg, men etter en ukes tid var alt av den slags som blåst bort, og siden har hun vært en leken, glad og hengiven liten bulldog som det er bare kos og moro med!.

Jeg har ønsket meg fransk bulldog i mange år, men det var først nå det ble tiden for det.
Jeg så en brindle bulle en gang med forholdsvis mye gyldent, og falt helt for ham. En slik ville jeg ha!!! Men det er ikke en farge man bare kan bestille her hjemme, da de aller fleste brindle buller er veldig mørke, og ser nesten svarte ut. Rasen er i seg selv forholdsvis sjelden, og ventelistene er lange, gjerne opptil et par år før man kan regne med å få valp, og da har man ikke så store muligheter til å være kresen på farger.

Da jeg kom over bildet av Mika for salg var hun "min" med det samme.
Jeg hadde aldri tidligere vurdert import, og syntes det virket veldig omstendelig, men da jeg først var i gang gikk alt på skinner. Det eneste problemet jeg støtte på er at jeg ikke er verdens stødigste i skriftlig engelsk, men det gikk det også.
Rasen er herlig :) Alle rare, morsomme og underlige beskrivelser av den franske bulldogen som klovn og underholder, hund med egenvilje og rare nykker kan jeg bekrefte at stemmer. I tillegg til å være verdens største koseklump.
Vi er utrolig fornøyd med henne, og kunne ikke tenke oss en bedre familiehund. Men dessverre har hun allergi, og krever litt påpasselighet i forhold til mat, noe som ikke er helt uvanlig i rasen.

Når det gjelder oppdragelse av hund holder jeg meg til positive metoder. Og jeg har sansen for klikkerfilosofien, med belønning av det man liker. Utrolig hvor effektivt det er om man bare er konsekvent!

Livet med Mika er stort sett alltid veldig hggelig. Hun er supersosial, og elsker å ligge på sofaen, men går ikke av vegen for en lang skogstur om sjansen byr seg.

4 kommentarer:

  1. Hei! Så søt! Vi har en englsk bulldog! Bulldog er verdens beste rase;)

    SvarSlett
  2. Janne: Ja, bulldoger er noe for seg selv :) Jeg kommer nok alltid til å ha en slik i mitt hus!
    Engelske buller er herlige, da :)

    SvarSlett